Fiktech FPPA-40 – Liquid Jet: reinigen met zowel water als perslucht

icon.highlightedarticle.dark Industriële reiniging
98 bekeken Laatste wijziging: 1 augustus 2023
FPPA-40 Liquid Jet - reinigen met water én perslucht!
FPPA-40 Liquid Jet - reinigen met water én perslucht! | Foto: Fiktech

Fiktech introduceert het Pneumatisch Pulsatie Blaaspistool FPPA-40 Liquid Jet. Twee manieren om voorwerpen/oppervlakken te reinigen: met water en met perslucht.

De reinigingsmethode is voornamelijk gebaseerd op impact/botsing (impulswerking = massa x snelheid) van kleine deeltjes op een oppervlak. Andere belangrijke invloedsfactoren bij het reinigen van oppervlakken zijn onder meer mechanische actie (beweging) en tijdsduur.

Zeer effectieve pulserende brede luchtstraal

Dit innovatieve apparaat is voorzien van een snel roterende blaasmond (ca. 20 omwentelingen per seconde), en levert een zeer effectieve pulserende brede luchtstraal in combinatie met water, met hoge intensiteit die de vervuiling als het ware breekt. Hiermee is het apparaat zéér effectief. Na het reinigen met water of milde reinigingsvloeistof kan men met hetzelfde apparaat het voorwerp droogblazen.

Kenmerken en voordelen van het Pneumatisch Pulsatie Blaaspistool FPPA-40 Liquid Jet:

  • Pulserende blaaskracht
  • Kortere bewerkingstijd
  • Persluchtverbruik: 100 Nl/min. @ 4,0 bar(O)
  • Besparing op perslucht – het luchtverbruik is aanzienlijk beter dan traditionele brede blaasmondstukken – tot wel 80% lager
  • Besparing op waterverbruik – tot wel 70% minder
Watch article video icon.arrow--dark

Geschreven door

Fiktech B.V.

FIKTECH: Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie Fiktech maakt machines en productieprocessen beter! Oplossingen die bij productie optimalisatie worden ingezet zijn onder meer: Vortex Schakelkast Koeler & Spotkoeler Warmtebeeldcamera Hogedruk en Lagedruk Luchtmessen... Lees meer