Istec presenteert nieuwe generatie overspeed-bewakingssysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Istec presenteert nieuwe generatie overspeed-bewakingssysteem

Istec presenteert haar SIL-rated overspeed-bewakingssysteem: de SpeedSys 200. Een grensverleggende innovatie gedreven door tientallen jaren ervaring met speed applicaties, om de range aan roterende machines uit te breiden die in aanmerking komen voor high-integrity overspeed detectie en te voldoen aan de groeiende vraag naar SIL -gecertificeerde oplossingen. De SpeedSys 200 zal naar verwachting wereldwijd beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2020.

Revolutionaire innovatie
De markt voor overspeed-bewakingssystemen is voornamelijk bezet door rack-based systemen die te complex zijn voor kleinere of minder kritische roterende machines. SpeedSys 200 doet de complexiteit teniet door de kernlaag van SIL-geclassificeerde overspeedbeveiliging te leveren in een compacte architectuur. De kleine technische en financiële impact maakt de toegang tot een breder scala aan roterende machines mogelijk, zonder concessies te doen aan de veiligheid.

Gericht op marktbehoeften
De vraag naar high-integrity bewakingssystemen voor roterende machines neemt gelijktijdig toe met de vraag naar machinebeschikbaarheid voor zowel zeer kritische als minder kritische machines. Istec slaat nieuwe wegen in door schaalbaarheid naar een nieuw niveau te tillen en zo te overbruggen wat wel en niet kon worden bewaakt.

Veranderingen gedreven door SIL
Een van de belangrijkste drijfveren voor verandering binnen de markt voor machinebewaking is de wereldwijde groeiende vraag naar SIL conformiteit, dat van toepassing is op zowel grote als kleine roterende machines. Eindgebruikers willen aan deze normen voldoen om hun veiligheidsniveau te bereiken en te behouden. Daarnaast leggen Industriële normen en verzekeringsmaatschappijen het gebruik van functionele veiligheid op voor een breder scala aan toepassingen. De SpeedSys 200 architectuur past bij de technische en economische omgeving van zowel grote als kleine roterende machines.

Over Istec
Tientallen jaren ervaring met speed applicaties en uitgebreide kennis van SIL heeft Istec in staat gesteld om de volgende stap te zetten in haar inspanningen om klanten te voorzien van SIL-gecertificeerde oplossing voor overspeed-bewaking. Gemotiveerd door veranderende klantbehoeften en de golf van veroudering in de markt, heeft Istec het concept van hardware voor overspeed-bewaking opnieuw gedefinieerd; om veiligheid en maximale beschikbaarheid te bieden voor alle roterende machines.

Istec zorgt voor maximale waarde generatie van kritische machines met geavanceerde bewakings- en monitoringsoplossingen. Elk Istec product is ontworpen volgens de toenemende eisen voor industriële toepassingen en met ruim 50 jaar ervaring in de industrie.

Geschreven door

Logo van:Istec presenteert nieuwe generatie overspeed-bewakingssysteem

Istec International BV

Roterende machines zijn één van de meest kritische onderdelen van industriële processen. Het monitoren en bewaken van deze machines vereist de meest geavanceerde systemen die passen binnen de toenemende eisen... Lees meer