Microbiologische Veiligheidskast

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Microbiologische Veiligheidskast

De MSC-serie biedt de gebruiker, het product en omgeving maximale bescherming tegen eventuele besmettingen van virussen of monsters waarmee u werkt. De microbiologische veiligheidskasten voldoen aan hoge kwaliteitseisen en zijn voorzien van de laatste technologie en hebben het revolutionaire Visionaire® Touchscreen controle systeem.

Wat biedt het Visionaire Touchscreen systeem
• Automatische ECO-modus; verlichting en display deactiveert na een periode van inactiviteit van de gebruiker en ventilatoren worden gereduceerd tot 50% van de capaciteit
• Luchtstroombewaking; realtime luchtstroommetingen in m/sec of ft/min
• Automatische luchtstroomcompensatie; handhaaft luchtsnelheden op een vooraf bepaald niveau
• Akoestisch en visuele alarmen; waarschuwt gebruiker wanneer gespecificeerde limieten worden overschreden
• Runtime-indicatoren; looptijd ventilator, looptijd kast en onderhoudsinterval
• PIN-code toegang; engineer & supervisor-instellingen
• Kastinformatie; datum van ingebruikname, datum van laatste en volgende servicebeurt, datum van filtermontage, serienummer kast, onderdeelnummers filter

Het hoge schuine raam zorgt voor een optimaal zicht zowel zittend als staand. Elke kast wordt standaard geleverd met een UV-lamp en een elektronisch schuifraam, vervaardigd uit gehard glas, die volledig sluit wanneer de kast niet in gebruik is of gesteriliseerd moet worden. Het raam wordt beschermd door ons IRISS-systeem. Een infraroodstraal projecteert over de werkopening, mocht deze straal worden onderbroken door een apparaat of de hand van een operator, dan wordt het sluiten van het raam onmiddellijk automatisch afgebroken.

Voorgeprogrammeerde start en finish en UV-werkruimte sterilisatie opties zorgen ervoor dat de kast efficiënt kan worden gebruikt en volledig kan worden gesteriliseerd volgens de eisen van de klant. Met verwijderbare roestvrijstalen werkblad (bestaande uit delen) met luchtinlaatroosters om een efficiënte luchtstroom te garanderen. Pincode gecontroleerde toegang garandeert dat geautoriseerde en getrainde gebruikers de kast kunnen bedienen.

Verkrijgbaar in de volgende afmetingen:
MSC800: 800x750x1321mm
MSC1200: 1200x750x1321mm
MSC1800: 1800x750x1321mm

Geschreven door

Dupa Veiligheidstechniek

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer