Veiligheidskasten voor het vullen en/of overtappen vanuit vaten of jerrycans

icon.highlightedarticle.dark Kwaliteit, arbo, milieu
55 bekeken Laatste wijziging: 4 september 2023
Overtappen
Overtappen | Foto: DUPA Veiligheidstechniek

Voor het vullen en/of overtappen vanuit vaten of jerrycans brengt Dupa Veiligheidstechniek Veiligheidskasten. De Complex-line Type 90 is een gecertificeerde systeemoplossing die speciaal is ontworpen voor het vullen en/of overtappen van gevaarlijke stoffen uit vaten of jerrycans naar bijvoorbeeld kleinere verpakkingen.

Plug & play

De eenvoudige inbedrijfstelling door stekkerklare, voorgemonteerde aansluitingen maakt flexibele werkprocessen en een efficiëntere organisatie mogelijk. De elektrisch geleidende binneninrichting en aardingskabels met krokodillenklemmen zijn conform TRGS 727. En het veilig overtappen van media uit jerrycans en vaten naar kleinere verpakkingen is in overeenstemming met de TRGS 509.

Automatische sluiting bij brand

De draaideuren blijven in elke positie geopend, maar zijn beveiligd met een thermomechaniek die in geval van brand de deuren automatisch sluit. Aansturing van de membraampomp gebeurd door middel van perslucht. Bij brand wordt bij het sluiten van de deuren een automatische noodstop van de pomp geactiveerd. De vulsnelheid is traploos regelbaar door middel van een drukregelaar. Afzuiging gebeurd direct bij de kraan en minimaliseert de explosieve atmosfeer bij het vullen.

De kast staat op 4 pootjes waardoor deze met een pompwagen van alle zijde te benaderen is en daardoor makkelijk te transporteren (afgewerkt d.m.v. een plint, voor- en 2 zijkanten).

Geschreven door

Dupa Veiligheidstechniek

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer