Nieuwe leden raad van bestuur DuPont Sustainable Solutions

icon.highlightedarticle.dark Management
75 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe leden raad van bestuur DuPont Sustainable Solutions

De raad van bestuur van DuPont Sustainable Solutions (DSS) heeft met ingang van 30 november 2021 drie nieuwe leden: George Serafeim, John Richard en Srinivasan Ramabhadran. Het adviesbureau blijft zijn wereldwijde expertise in het beschermen van mensen, het verbeteren van operationele processen en het creëren van een duurzame toekomst uitbreiden.

George Serafeim wordt wereldwijd gezien als de autoriteit en academicus op het gebied van ESG (environment, social & governance). Hij is de Charles M. Williams Professor of Business Administration aan de Harvard Business School en mede-oprichter van KKS Advisors, een toonaangevend wereldwijd opererend ESG-adviesbureau dat DSS in juli 2021 heeft overgenomen. De toetreding van Serafeim tot de raad van bestuur biedt DSS belangrijke strategische aansturing bij het ontwikkelen en leveren van geïntegreerde transformatieoplossingen aan klanten die succesvolle investeringsbeslissingen voor de lange termijn willen nemen, rekening houdend met ESG-factoren.

John Richard was Global Vice President en General Manager van DuPont’s Safety business. Hij had de volledige wereldwijde verantwoordelijkheid voor het realiseren van duurzame groei en winstgevendheid voor vier DuPont-productlijnen: Kevlar®, Nomex®, Tyvek® en Typar®. Richard’s positie in de raad van bestuur van DSS waarborgt dat DSS vooruitstrevend blijft in zijn kernoplossingen voor klanten op het gebied van veiligheid en risicobeheer. Richard volgt Rose Lee op die 6 september uit de raad van bestuur van DSS is vertrokken.

Srinivasan Ramabhadran was Regional Managing Director Asia Pacific voor DSS. In deze functie ondersteunde hij meerdere klanten in de regio Azië-Pacific bij cultuurverandering, operationeel risicobeheer, operationele excellentie en digitale innovatie. Ramabhadran heeft in zijn 19-jarige loopbaan bij DSS verschillende leidinggevende posities bekleed. Hij krijgt in de raad van bestuur van DSS een cruciale rol bij het adviseren over en begeleiden van de strategische groei van het bedrijf in de regio Azië-Pacific.

“Met veel plezier verwelkom ik George Serafeim, John Richard en Srini Ramabhadran als nieuwe leden van de raad van bestuur van DSS,” aldus Guy Semmens, voorzitter van de raad van bestuur van DuPont Sustainable Solutions en founding partner van Gyrus Capital. “Hun ervaring en advies zullen een belangrijke rol spelen bij het strategisch richting geven aan DSS terwijl we doorgaan met het diversifiëren van onze dienstverlening en groeien in de verschillende regio’s.” Davide Vassallo, Chief Executive Officer van DuPont Sustainable Solutions: “DSS doet er alles aan om steeds weer voorop te lopen bij het ontwikkelen van oplossingen die het voor onze klanten mogelijk maken levens te redden en een duurzame toekomst te creëren. De toevoeging van deze drie leden aan de raad van bestuur in combinatie met onze recente overnames van KKS Advisors en Sofies Group stellen ons als DSS in staat onze unieke kennis en kunde naar meer klanten wereldwijd te brengen die worden geconfronteerd met nieuwe en grotere risico’s op het gebied van veiligheid, bedrijfsvoering en milieu.”

Geschreven door

DuPont Sustainable Solutions

DuPont Sustainable Solutions (DSS) biedt toonaangevende adviesdiensten op het gebied van operationeel management die organisaties in staat stellen hun medewerkers en bedrijfsmiddelen te beschermen, operationele efficiency te realiseren, sneller te... Lees meer