Nieuwe podcast ‘De 3 Mainteneers’ belicht diverse aspecten van onderhoud

icon.highlightedarticle.dark Management
121 bekeken 16 februari 2024
Podcast 'De 3 Mainteneers'
Podcast 'De 3 Mainteneers' | Foto: BEMAS

Met trots kondigt BEMAS, de Belgian Maintenance Association vzw, de lancering aan van een nieuw initiatief: de podcast ‘De 3 Mainteneers’. De podcast, die van start is gegaan in januari, biedt luisteraars een exclusief inzicht in de wereld van onderhoudsmanagement, met boeiende gesprekken en diepgaande inzichten van professionals uit het veld.

Machinepark en infrastructuur efficiënt onderhouden

De drijvende krachten achter de microfoon zijn Wim Vancauwenberghe, directeur van BEMAS, Karen Billiet, Maintenance Manager bij Renewi, en Steven Volckaert, maintenance consultant met werkervaring als maintenance manager bij verschillende bedrijven. Samen vormen zij ‘De 3 Mainteneers’. Ze nemen de luisteraars mee op een reis doorheen Vlaanderen om te ontdekken hoe bedrijven erin slagen om hun machinepark en infrastructuur efficiënt te onderhouden.

In elke aflevering gaan ze op bezoek bij een bedrijf, waar de dagelijkse uitdagingen van de technische dienst worden belicht. Onder het motto “Zonder onderhoud blijft niets draaien” biedt elke aflevering diepgaande inzichten in de wereld van maintenance en asset management, waarbij praktische ervaringen en best practices worden gedeeld.

“Onderhoud is overal. Het vormt de ruggengraat van elk functionerend systeem, van productiebedrijven tot transportinfrastructuur. Met ‘De 3 Mainteneers’ willen we deze cruciale rol in de schijnwerpers zetten en de luisteraars inspireren met boeiende verhalen uit de praktijk,” aldus Wim Vancauwenberghe, directeur van BEMAS.

Tractiewerkplaats van de NMBS

In de eerste aflevering nemen de hosts de luisteraars mee naar de tractiewerkplaats van de NMBS in Melle. De 3 Mainteneers gaan in gesprek met ir. Jimmy Quick, Afdelingschef Asset Management bij NMBS Technics, en Ruben Caes, hoofd van de DSP-cel. Ze bieden een unieke blik achter de schermen van de NMBS, waarbij de uitdagingen en successen van asset management en onderhoud van treinstellen worden belicht.

De podcast ‘De 3 Mainteneers’ is beschikbaar op verschillende podcastplatformen. Elke 6 weken verschijnt een nieuwe aflevering.

Geschreven door

BEMAS - Belgian Maintenance Association vzw

BEMAS, voluit de Belgian Maintenance Association vzw, is een dynamische non-profit vakvereniging rond onderhoud en Asset Management. BEMAS richt zich tot asset managers, onderhoudsverantwoordelijken, maintenance professionals en iedereen die op... Lees meer