IFS EAM Trendrapport beschikbaar

icon.highlightedarticle.dark Management
103 bekeken Laatste wijziging: 14 februari 2024
IFS EAM Trendrapport beschikbaar
IFS EAM Trendrapport beschikbaar | Foto: IFS Ultimo

Het meest recente trendrapport van vooraanstaande EAM-softwareleverancier IFS Ultimo is nu beschikbaar. Het rapport is gericht op het verhogen van de productiviteit, het optimaliseren van de fabrieksomstandigheden en het verminderen van stilstandtijd. Het geeft een gedetailleerd overzicht van EAM-trends op basis van kwantitatief en kwalitatief marktonderzoek.

Dit onderzoek is een van de meest uitgebreide enquêtes onder asset management- en onderhoudsprofessionals en verzamelt gegevens van 430 asset managers in industrieën zoals:

 • productie
 • gezondheidszorg
 • energie
 • transport
 • bouw en ruimtevaart
 • van verschillende bedrijfsgroottes
 • van MKB tot multinationals

Daarnaast bevat het rapport gespecialiseerde interviews met prominente experts uit de industrie, waaronder AVEVA, Reliabilityweb, IFS en IFS Ultimo.

Belangrijkste bevindingen van het IFS EAM Trendrapport

De belangrijkste bevindingen van het IFS EAM Trendrapport weerspiegelen de dringende noodzaak om:

 1. de productiviteit te verhogen
 2. de fabrieksomstandigheden te optimaliseren
 3. de stilstandtijd te verminderen in overeenstemming met de duurzaamheidsdoelstellingen

Tegelijkertijd maken concurrerende marktomstandigheden een strikte kostenbeheersing noodzakelijk, terwijl ook de regelgeving op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieubescherming (HSE) moet worden nageleefd.

Belangrijkste hoogtepunten uit het rapport

Dit zijn enkele van de belangrijkste hoogtepunten uit het rapport:

 • Er is een aanzienlijke groeikans voor EAM-oplossingen in de markt. Aangezien 63% van de respondenten een EAM-oplossing gebruikt, is er toch nog een aanzienlijk aantal van 37% dat momenteel geen EAM-oplossingen gebruikt, wat wijst op de opkomst van EAM-oplossingen in de toekomst.
 • De meeste organisaties willen hun EAM-proces verder ontwikkelen. De meeste van hen geven aan dat ze zich momenteel in één van de eerste drie fasen van het EAM-groeimodel bevinden, maar er is een sterke trend om naar fase 4 (“Smart”) en 5 (“Ultimate”) te groeien door Predictive Analytics (56%) en Long-Term Asset Planning en Asset Investment Planning (50%) te implementeren.
 • Asset Performance Management (APM) is in opkomst. 57% van de asset managers gaf aan zeer geïnteresseerd te zijn in het verkennen van de mogelijkheden van APM-technologieën om de gezondheid en prestaties van hun vitale assets te verbeteren, wat leidt tot verbeterde efficiëntie en besluitvorming.
 • Opkomende technologieën zullen een positieve invloed hebben op onderhoud en bedrijfspraktijken. De top 3 van opkomende technologieën om concurrentievoordeel te behalen zijn Internet of Things-sensoren (IoT), voorspellende modellering en kunstmatige intelligentie (AI), terwijl de belangrijkste obstakels de behoefte aan meer ervaring en de kosten zijn.
 • Drie onderwerpen die de toekomst van EAM gaan bepalen zijn prioriteit geven aan beter gebruik van rapportage en analyses (61%), toenemende digitalisering (44%) en investeren in het behouden of aantrekken van geschikt onderhoudspersoneel (38%).

Ewout Noordermeer, CMO van IFS Ultimo: “Voor ons biedt dit onderzoek waardevolle inzichten voor de verdere ontwikkeling van onze producten. Bovenal hopen we dat het onderhouds- en asset managementprofessionals zal inspireren.”

“De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat verschillende use cases om verschillende oplossingen vragen. Sinds de overname van IFS Ultimo in 2022 is IFS de enige leverancier ter wereld die zowel een “best-of-suite” EAM (IFS Cloud EAM) als een “best-of-breed” EAM (IFS Ultimo) aanbiedt. IFS Cloud EAM is de perfecte match als u op zoek bent naar een samengestelde oplossing die verder gaat dan EAM, inclusief service management, APM en ERP-mogelijkheden. IFS Ultimo is ideaal als u een pure EAM SaaS-oplossing wilt met een snelle time-to-value,” besluit Noordermeer.

Download het rapport gratisicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:IFS EAM Trendrapport beschikbaar

IFS Ultimo

IFS Ultimo is een SaaS EAM-oplossing van IFS gericht op onderhoud en veiligheid, en staat bekend om de snelle uitrol, het gebruiksgemak en de ongeëvenaarde terugverdientijd. Lees meer