MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

BEDRIJFSPAGINA

Login Laatste update: 05-12-2017
Operational Excellence Transfer
TEL: +31 20 3313449
Flevoparkweg 58
NL-1095DJ   Amsterdam
Contact
+31 20 3313449
Dhr. Pieter Jan Hische
Docent/Mentor RCM2
Bedrijfsbrochure
Bedrijfsbrochure
Operational Excellence Transfer biedt kennisoverdracht op het gebied van Reliability-centred Maintenance (RCM2). Ons doel is het dat een onderneming RCM zelfstandig kan toepassen om zo de betrouwbaarheid van haar technische systemen te verbeteren, de onderhoudskosten per eenheid product of dienst te verlagen en de winstmarge en/of het marktaandeel te vergroten, binnen de randvoorwaarden van veiligheid, milieu en duurzaamheid.

Operational Excellence Transfer maakt deel uit van The Aladon Network, het netwerk van licentiehouders voor RCM2 dat bedrijven wereldwijd ondersteunt bij het toepassen van Reliability-centred Maintenance. Operational Excellence Transfer werkt uitsluitend met docenten/mentoren die zijn gecertificeerd door Aladon, licentiegever en ontwikkelaar van RCM2: Jos ter Brake, chemisch technoloog (TU Twente), ruim 17 jaar ervaring met opleiding en advies op het gebied van RCM en Pieter Jan Hische, werktuigbouwkundige (TU Delft) met ruim 11 jaar ervaring op het gebied van RCM.
Merken
RCM2, Aladon, MTA,
Lees meer
Merken
RCM2 - Reliability-centred Maintenance (RCM2)
Aladon - The Aladon Network, het netwerk van licentiehouders voor RCM2
MTA - Maintenance Task Analysis (MTA)
Producten, diensten
Betrouwbaarheid, RCM, RCM2, MTA,
Lees meer
Producten, diensten
Betrouwbaarheid - Beschikbaarheid, Bedrijfszekerheid, Kosteneffectiviteit, Kwaliteit, Veiligheid en Milieu
RCM, RCM2 - Reliability-centred Maintenance, Reliability Centered Maintenance
MTA - Maintenance Task Analysis
Expertises
Onderhoudsmethodieken - WCM
Onderhoudsmethodieken - TPM
Scholing - Scholing algemeen

Actuele events

Reliability-centred Maintenance (RCM2)
De driedaagse basiscursus Reliability-centred Maintenance (RCM2) is sinds 2003 opgenomen in het opleidingenpakket van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO). De cursus is inmiddels al meer dan 50 keer gehouden voor meer dan 600 cursisten. De Basiscursus Reliability-centred Maintenance II (RCM2) biedt een uitgebreide introductie van RCM2. De cursus is bedoeld voor iedereen die wil begrijpen wat RCM2 is en hoe met deze methode verdedigbare onderhouds- en betrouwbaarheidsplannen worden bepaald. Bestemd voor Iedereen die zich bezighoudt met, of direct belang heeft bij, de betrouwbaarheid van fysieke assets. Hiertoe behoren de medewerkers en de managers van (Maintenance) Engineering, Reliability Engineering, Technische Dienst, Productie en Asset Management. Door deel te nemen aan de driedaagse cursus zult u: • Bewust worden van het belang van storingsgevolgen en hoe deze beheerst worden op een effectieve wijze. • De RCM2-taal en het belang daarvan leren, voor onderhoud, operatie en engineering. • Leren om onderhouds- en operationele strategieën af te wegen op technische haalbaarheid en toegevoegde waarde en tegelijkertijd de veiligheid en milieu-integriteit leren te maximaliseren. • In staat zijn om deel te nemen in een projectteam dat RCM2 toepast op een asset onder de leiding van een RCM2-facilitator. Deze cursus brengt u op het vereiste toelatingsniveau voor deelname aan de vervolgtraining ‘RCM2-facilitator’. Programma Dag 1: Inleiding, de business case voor betrouwbaarheid Functies en prestatienormen, bepalen van de doelstellingen van onderhoud Functionele storingen,, wat wordt verstaan onder ”falen” Dag 2: FMEA Storingsvormen en Storingseffecten, wat zijn de gebeurtenissen die leiden tot een functionele storing en wat gebeurt er als de storing optreedt? Beoordelen van de storingsgevolgen, wat is het belang van een storing? - Storingen die de veiligheid of het milieu bedreigen - Bedrijfsmatige gevolgen: storingen die de productie c.q. de bedrijfsvoering beïnvloeden - Storingen die uitsluitend reparatiekosten met zich mee brengen - Heimelijke gevolgen: storingen van beveiligingsmiddelen Dag 3: Bepalen van pro-actieve onderhoudsvormen en -intervallen: - Periodieke vervanging - Periodieke revisie - Toestandsbeoordeling Situaties waarin er geen geschikte proactieve onderhoudsvorm wordt gevonden: - Storingsdetectie of functietesten - Eenmalige wijzigingen - Geen planmatig onderhoud als bewuste keuze Bundelen van taken tot onderhoudsschema’s Toepassen van de RCM-methode: - RCM-werkgroepen - RCM-facilitators Implementatie van de betrouwbaarheidsstrategie Wat RCM2 oplevert Klik voor de brochure en het aanmeldingsformulier op de link hieronder.
20-11-2018 | Cursus | 3 dagen | Zwolle | Toegang: Betaald

Insights

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel