MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
02-02-2018
Deel dit event
Soort: Studiedag
Duur: 1 dag
Datum: 02-02-2018
Plaats: Tilburg

Toegang: Betaald

(Big) Data effectief inzetten

Studiedag

Inclusief het boek ’Big Data’ door Bernard Marr!

Locatie
Tilburg University, Tilburg.

Studiedag (Big) Data Effectief Inzetten!

Tijdens deze studiedag ontdekken we wat Big Data precies is en hoe het inzetten van Big Data een waardevolle toevoeging kan zijn voor organisaties en bedrijven.

Er heerst veel verwarring rond de betekenis en mogelijkheden van ‘Big Data’. Over het algemeen is men het eens dat Big Data grote hoeveelheden van verschillende informatie omvat. Deze eindeloze stroom data kan met grote snelheid geraadpleegd, verwerkt en verstuurd worden. Dit kan dan bijvoorbeeld ingezet worden bij het opsporen van zwakke componenten of verstoringen. Maar hoe ga je als bedrijf en als onderhoudsorganisatie om met deze schat aan informatie?

Tijdens de NVDO Studiedag ‘(Big) Data Effectief Inzetten!’ combineren we de vakkennis van verschillende experts met de nieuwste innovaties en ervaringen!

Programma

12.00 uur Ontvangst

12.30 uur Welkom door de Dagvoorzitter
Dick Den Hertog, Hoogleraar Business Analytics/Operations Research, Tilburg University

12.45 uur Efficiënter werken door Big Data en Business Intelligence-tools
Marcel Petersen, Klant- en marktonderzoeker van Portaal
Portaal ontwikkelt zich naar een data gedreven organisatie. Op onderwerpen als vastgoed, betaalbaarheid, klanttevredenheid en leefbaarheid hebben ze een traditie in het meten van prestaties. Ze gebruiken Big Data en Business Intelligence-tools in de onderbouwing van beleid, beslissingen en in de ondersteuning van de uitvoering. Marcel geeft u een waardevol kijkje in dit leerzame traject

13.15 uur Lunch

14.00 uur Data analytics: een game changer voor onderhoud? Deel 1
Dick den Hertog, Hoogleraar Business Analytics/Operations Research, Tilburg University
Dick neemt u mee in de actuele ontwikkelingen op het gebied van big data. Aan de hand van concrete voorbeelden laat hij zien hoe data ingezet kan worden om écht nieuwe inzichten te verkrijgen en uiteindelijk betere beslissingen te kunnen maken

14.45 uur Data analytics: een game changer voor onderhoud? Deel 2
Henk Akkermans, Directeur, World Class Maintenance
Henk borduurt voort op de presentatie van Dick, met speciale aandacht voor data analytics voor onderhoud. Hij geeft vandaag inzicht geven in data analytics als belangrijke stap in de smart maintenance cyclus

15.30 uur Netwerkpauze

16.00 uur Onderhoud voorspellen
Magrita Noordmans, programma manager Smart Maintenance ENGIE
Magrita neemt u mee in het proces dat het bedrijf ENGIE doormaakt om van regulier onderhoud naar data gedreven onderhoud te gaan. Onderwerpen als: uitdagingen, het belang van een goede business case, andere verdienmodellen, bewustwording, kansen en bedreigingen en “gewoon doen” zullen de revue passeren

16.45 uur Technologische ontwikkelingen
Marco Bakker, Business Consultant InTraffic
Marco laat u de technologische ontwikkelingen zien die een rol spelen binnen Asset Management. Hij belicht de mogelijkheden die het met zich meebrengt om beheer en onderhoud effectiever en efficienter te maken. U krijgt een beeld van de volgende technologische fase in Asset Management en welke prachtige kansen er ontstaan door data analyse en IOT technologie in beheer en onderhoud.

17.30 uur Rondleiding DAF Technology Lab

18.30 uur Afsluiting met netwerkborrel

Bestemd voor
De studiedag (Big) Data Effectief Inzetten is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar de waarde van (Big) Data voor (onderhouds)processen in hun organisatie. Voor iedereen die zich bezig houdt of wil bezig houden met technologische innovatie en het verbeteren van processen.

Gratis Introducé(e)
De NVDO stimuleert graag jongeren voor dit onderwerp daarom kunt u iemand jonger dan 35 jaar als gratis introducé(e) meenemen naar deze dag.

Kosten en Annulering
De kosten (ex BTW) van deelname bedragen € 195,- voor NVDO-Leden en € 295,- voor niet-leden. In het inschrijfgeld is inbegrepen: deelname aan de studiedag, lunch, koffie en thee in de pauzes, borrel en de presentaties van de sprekers.
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel