MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2017-1 21-02-2017
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Maintenance Benelux 2017-1
Beurs, Pumps&Valves, Maintenance, opleiding, kennis en ervaring borgen, gereedschap, IoT, big data

Verschenen: 21-02-2017
Met data driven service de klant zijn toegevoegde waarde bewijzen Mark Geerars, Director bij Stork Asset Management Consultancy
Met data driven service de klant zijn toegevoegde waarde bewijzen
Mark Geerars, Director bij Stork Asset Management Consultancy Er wordt van alles geroepen over big data en Internet of Things (IoT). Maar wat is de werkelijke status en wat kunnen bedrijven er mee? Mark Geerars, Director Asset Management Consultancy bij Stork ziet dat de toepassing en de integratie daadwerkelijk op gang zijn gekomen. “De grote trends van een aantal jaar geleden zijn op zich nog steeds dezelfde maar door hun toepasbaarheid en haalbaarheid verandert hun rol. Waar eerst alleen maar gepraat werd, gebeurt het nu allemaal.”
Dat al langer gesignaleerde trends nu technisch en economisch haalbaar zijn, genereert een enorme versnelling in de toepassing ervan in reguliere bedrijfsprocessen, legt Mark Geerars uit. Hij is verantwoordelijk voor de Asset Management Consultancy-tak bij Stork. “Neem bijvoorbeeld big data en sustainability. Voorheen vereisten deze ontwikkelingen zo’n grote verandering binnen een bedrijf dat het heel veel geld zou kosten dat te implementeren. Dat maakte dat het business model dan niet meer werkte. Inmiddels zijn de vereiste onderliggende technieken toepasbaar en haalbaar. Bovendien vallen de verschillende trends als puzzelstukken in elkaar: de ene ontwikkeling maakt de oplossing van een andere mogelijk.”
pagina 2
Maintenance en Pumps & Valves Duitsland parallel Dortmund 29 en 30 maart 2017
Maintenance en Pumps & Valves Duitsland parallel
Dortmund 29 en 30 maart 2017 Op 29 en 30 maart vormt Dortmund het decor van zowel Maintenance als Pumps & Valves, een combinatie die onze zuiderburen al langer kennen. De Maintenance-beurs was al eerder te gast in Duitsland maar nu sluit ook Pumps & Valves zich aan. De Westfalenhallen zullen gevuld zijn met fabrikanten en serviceverleners op het gebied van pompen en onderhoud.
Met drie maanden van tevoren voor 80 procent geboekte stands op Maintenance en 70 procent aan de Pumps & Valves-kant is beursmanager Daniel Eisele van organisator Easyshows Deutsch- land GmbH een tevreden mens. “We zijn blij met de sterke response van standhouders voor beide beurzen. Ook het grote aantal verkochte toegangsbewijzen zo ver voor de beurs bewijst het succes van ons concept.” De organisatie verwacht uiteindelijk 230 standhouders en 3500 bezoekers in Dortmund. Grote namen als Atlas Copco, Aerzen Maschinenfabrik en SEW Eurodrive nemen deel aan de Maintenance-kant en bij Pumps & Valves kan de organisator al deelname bevestigen van Auma Riester, Ebara Pumpen en Zwick Armaturen.
pagina 5
Derde carrièrefase als wapen tegen wegvloeien van kennis en ervaring Nederlandse Spoorwegen experimenteert met invoering van ‘Meesterschap’
Derde carrièrefase als wapen tegen wegvloeien van kennis en ervaring
Nederlandse Spoorwegen experimenteert met invoering van ‘Meesterschap’ Technische bedrijven schreeuwen om ervaren vakmensen. De tienduizenden, moeilijk invulbare vacatures maken dit schrijnend duidelijk. Weliswaar zitten technische opleidingen weer in de lift maar het gat tussen opleiding en praktijk blijft te groot. Daarnaast willen bedrijven de aanwezige kennis en ervaring zeker stellen en hun seniormedewerkers in het kader van duurzame inzetbaarheid een uitdagende ‘Derde carrièrefase’ bieden. Trainingsbureau ‘Bright new things’ pakt deze uitdagingen integraal aan met het door hen ontwikkelde ‘Meesterschap’-traject dat sinds enkele maanden als experiment loopt bij Nederlandse Spoorwegen. De eerste resultaten zijn veelbelovend.
“Werknemers blijven mede door de stijgende pensioenleeftijd langer aan de slag dan vroeger,” stelt Johan Timmermans, directeur bij ‘Bright new things’. “Uit onderzoek blijkt echter dat langer doorwerken een negatieve invloed kan hebben op de arbeidsvreugde en motivatie. Het is mede de verantwoordelijkheid van werkgevers om werknemers bij verlenging van hun loopbaan een aantrekkelijk perspectief te blijven bieden. Dit door voor het laatste deel van hun carrière nieuwe inspiratiebronnen aan te boren.
pagina 8
Helikopteronderhoud met 100 procent zekerheid Gereedschapskist op maat en klantspecifiek
Helikopteronderhoud met 100 procent zekerheid
Gereedschapskist op maat en klantspecifiek Het onderhoud aan de helikopters bij NHV wordt uitgevoerd met medische precisie: alle gereedschappen worden achteraf geteld of er niets mist zoals een chirurg doet na een operatie. “Je kunt je voorstellen dat als er een klein scherfje afbreekt van bijvoorbeeld een vijl, dat al grote schade kan berokkenen als het in de aandrijfas tussen stuurknuppel en roer terechtkomt,” legt Frederic Matton van NHV uit. “Laat staan dat de monteur zijn sleutel vergeet in de buurt van de rotor op het dak van de helikopter.” Samen met de toolleverancier ontwikkelde het bedrijf daarvoor de optimale gereedschapskist.
Noordzee Helikopter Vlaanderen (NHV) in Oostende bestaat ongeveer 20 jaar en exploiteert zo’n 65 helikopters om vluchten uit te voeren naar boorplatforms, voor medische vluchten en reddingswerk op (zware) zee. Het bedrijf heeft naast de vestiging in België basissen in Nederland, meerdere in het Verenigd Koninkrijk, in Frankrijk, Afrika, en sinds de overname van de Blueway groep in 2014 ook in Denemarken.
pagina 12
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel